МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ, СТРАНИЦАТА СЕ ЗАРЕЖДА

+359 82 819 911; +359 82 834 339kocruse@abv.bg; info@kocruse.comгр. Русеул. Независимост 2
  • Български
  • Английски

Вижте за нашето участие в международен форум

Вижте за нашето участие в международен форум

19.02.2020 0
75653319_1507868362685263_2239704558714486784_o.jpg

Управителят на Комплексния онкологичен център в Русе, д-р Камен Кожухаров и д-р Албена Алкушева се завърнаха от участие в международен форум, провел се в София. Темата на научната среща бе “Мултидисциплинарен подход при лечението на чернодробните метастази от колоректален карцином”. Това е престижен международен семинар, който ежегодно събира едни от най-добрите специалисти в областта от цял свят.
Обучението се проведе в аулата на ВМА-София и включваше лайф демонстрации на лапароскопски чернодробни резекции, направени от световно известни чернодробни хирурзи сред тях проф. Собран /Париж, Франция/ и проф. К.Х.Ким /Сеул, Корея/ както и техни колеги от България, Сърбия, Словения и Турция. Освен презентация на брилянтна оперативна техника, директният контакт с операторите даде възможност да се коментират различните хирургични стратегии, тактики и прийоми. Представиха се и съвременни електро-звукови техники и инструменти, благодарение на които се осъществяват тези високо специализирани операции.
Основната тема на срещата бе диагностиката и лечението на метастазите в черния дроб, възникнали на базата на колоректален карцином. Обсъден бе и така наречения мултимодален подход, който включва операция на първичния тумор – колоректалния карцином и оперативно лечение на чернодробните метастази. Дали тези процедури да са последователни, т.с. двуетапни или симултанни. Ако са двуетапни кое да бъде оперирано първо – дебелочревният тумор или чернодробните метастази. Разгледаха се схеми на химиотерапевтичното лечение на тези тумори и как те да бъдат съчетани с оперативните процедури. Разкриха се проучвания свързани с химиотерапевтичното третиране на нерезектабилните чернодробни метастази, които след това претърпяват обратно развитие и се превръщат в резектабилни.
Като основен извод се утвърди агресивният хирургичен подход към чернодробните колоректални метастази, включващ оперативна намеса при първа възможност. Съвременните ултразвукови и енсийлинг електро-системи и лапароскопски платформи дават все по-големи хоризонти на хирургията в тази посока.


Напишете коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

В случай на нужда от спешна медицинска помощ, моля, обадете се незабавно или елате в нашия център!

082 819911


Политика – лични данни


Телефон: 082 819911
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени © WebDesign by VVM DesignКомплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени© WebDesign by VVM Design