МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ, СТРАНИЦАТА СЕ ЗАРЕЖДА

+359 82 819 911; +359 82 834 339kocruse@abv.bg; info@kocruse.comгр. Русеул. Независимост 2

Начално събитие – стартираща среща по проект INTERACT-EUROPE 100 (08-09.02.2024, Барселона, Испания)

09.02.2024
INTERACT-EUROPE_Kick_off_event_promo.png

Овластяване на грижите за онкологичните заболявания:

стартира новаторски международен съюз на ЕС

Специална програма за обучение по рак


Онкологичните пациенти в Европа се лекуват от широк набор медицински лица с различни специалности и професии: медицински онколози, радиационни онколози, хирургични онколози, онкологични сестри и много други. За да бъдат предоставени оптимални грижи за рак, тясното сътрудничество между тези професионалисти е от съществено значение. Но това изисква задълбочено взаимно познаване на ролите и целите на всеки от тях при лечението на всеки пациент.

Проектът INTERACT-EUROPE 100 е водеща инициатива на Европейския план за борба с рака за предоставяне на нови стандарти в екипната работа във всеки онкологичен център в Европа. Тази инициатива е съфинансирана от ЕС позволява различни професионални специалности в цяла Европа да се обучават заедно, подобрявайки сътрудничеството и грижата за пациентите чрез създаването на междуспециалностна програма за онкологично обучение.

Тази седмица Европейската организация за борба с рака (ECO) стартира първото събитие за INTERACT-EUROPE 100 в Барселона, втората фаза на проекта, която ще доведе до това обучение – програма от 100 онкологични центъра от цяла Европа. Това встъпително събитие служи не само за демонстриране на целите и въздействието на проекта, но и за събиране на обратна връзка от заинтересованите страни и прозрения за това какво междуспециално обучение искат за собствения си онкологични екипи.

Събитието ще включва:

• 8 февруари: Вечерен прием в регионалния офис на Европейската комисия в град Барселона, с партньори по проекта, национални и европейски служители, политици и представители на пациентите.

• 9 февруари: Начално събитие в Педиатричната онкологична болница Sant Joan de Deu (HSJD), включително представянето на проекта INTERACT-EUROPE 100 и обратна връзка в свободен обмен с директори на онкологични центрове и членовете на консорциума.

„Това начално събитие предлага чудесна възможност да се даде глас на всяка заинтересована страна и на гарантира, че INTERACT-EUROPE 100 е идеално пригоден за нуждите от обучение на всеки онкологичен професионалист в Европа“, каза Рикардо Аудисио, съпредседател на проекта. „Вдъхновяващо е да видя 38 организации от 15 европейски страни се обединяват, за да пионират междуспециалностните онкологични обучения и прилагане на тази програма в 100 онкологични центъра на континента“, добави Мая Чемазар, също съпредседател на INTERACT-EUROPE 100. Очаква се участниците да имат директни въздействие върху бъдещето на тази иновативна програма за обучение.

Екипът на КОЦ Русе вече стартира подготовката си по картографиране и анализ на настоящите липси и предизвикателства пред обученията и подготовката на медицинските експерти на национално ниво, за да предостави съответната информация на консорциума. Като единствен представител от България по проект INTERACT-EUROPE 100, Комплексният онкологичен център в град Русе ще консултира останалите партньори и ще предостави актуални данни за стандартите на обучения в страната.

Линк към събитието: https://www.europeancancer.org/eu-projects/impact/interact-europe-100ЗАПАЗЕТЕ ЧАС

РАБОТНО ВРЕМЕ


ПОНЕДЕЛНИК
7:30ч – 14:30ч
ВТОРНИК
7:30ч – 14:30ч
СРЯДА
7:30ч – 14:30ч
ЧЕТВЪРТЪК
7:30ч – 14:30ч
ПЕТЪК
7:30ч – 14:30ч

ОЩЕ КОНТАКТИ

Открийте ни тук


ОБАДЕТЕ СЕ

+359 82 819 911


EMAIL

kocruse@abv.bg


ЗАПАЗЕТЕ ЧАС

Моля, питайте на регистратура за свободни часове.
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

В случай на нужда от спешна медицинска помощ, моля, обадете се незабавно или елате в нашия център!

082 819911


Политика – лични данни


Телефон: 082 819911
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени ©

WebDesign by VVM DesignКомплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени© WebDesign by VVM Design