МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ, СТРАНИЦАТА СЕ ЗАРЕЖДА

+359 82 819 911; kocruse@abv.bg; info@kocruse.comгр. Русеул. Независимост 2
Дияна Иванова
Лицата на КОЦ – Русе

Дияна Иванова

Медицинска сестра в отделението „Медицинска онкология„ при КОЦ – Русе


ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК И ПРИЯТЕЛ


МЛАД СПЕЦИАЛИСТ


Ето и какво споделя едно от най-новите попълнения на екипа на диспансер – Дияна Иванова, която е родена на 21 Декември, 1996 г. в град Русе. Средното си образование завършва през 2015г. в МГ „Баба Тонка“ – град Русе, с профил биология. А висшето си образование завършва през 2019 г. в РУ „Ангел Кънчев“-град Русе, със специалност медицинска сестра. В КОЦ – Русе е започнала работаведнага след като се дипломира. Работи в отделението по медицинска онкология, със страхотен екип от лекари, медицински сестри и санитари, които й помагат от първия работен ден.

„Избрах да бъда медицинска сестра, защото за мен това не е просто професия, а призвание. Тук не се изисква само да си учил, а да носиш призванието в сърцето си. От самото начало осъзнавах колко отговорна професия избирам да практикувам и знаех, че в работата си няма да имам право на грешки, защото ще ми се поверяват човешки животи. Но това не ме спря, а точно обратното – мотивира ме да бъда това, което съм сега и да бъда удовлетворена. Трудностите и стреса в медицинската професия понякога са огромни. Дълги 12 часови смени, дневни и нощни дежурства, страдащи от силна болка пациенти, стресирани от диагнозата, и всичко това съчетано с отговорността и дълга към здравето на болните. Трудните моменти са много и въпреки тях ние оставаме силни, с големи и добри сърца.“

Въпреки натовареното ежедневие, в работата на Дияна Иванова има и вдъхновяващи моменти:
„Избраната от мен професия освен трудни моменти, които вече споменах, има и много сладки моменти – моменти на победа. Чувствам се победител всеки път, в който пациент ми каже: „Благодаря!“. Удовлетворението, което изпитвам, когато усещам доверието и спокойствието на пациент след като съм изслушала страховете и притесненията му. Победа е да помогна на един човек да диша по-леко днес, да изпитва по-малко болка. Всички усилия и трудности, през които преминаваме си струват, когато ги има тези сладки моменти, или както аз ги наричам – моменти на победа.

Дияна е категорична, че никога не би избрала друга професия:
„Каквато и възможност да получа никога не бих работила друго. За краткото време, в което съм практикувала професията си аз научих, че професията трябва да ти доставя удоволствие, удовлетворение и да се чувстваш пълноценен човек. Когато човек обича това, с което се занимава, работи, учи – той е щастлив и в хармония.“

Младото момиче иска да работи и занапред в онкологичния диспансер:
„След 10 години аз ясно виждам себе си отново тук в КОЦ-Русе, сред колегите, пациентите и всичко което ни заобикаля. Там, където започнах работа като млада медицинска сестра. Годините, които ще минат, ще ме направят още по-уверена в себе си, с повече познания и опит.
Мотивацията е това, което ни кара да правим или да искаме да постигнем дадено нещо. За мен мотивацията е главна движеща сила и е в основата на всяко действие. В професията ми ме мотивират именно пациентите, с които съм през целия си работен ден. Тяхната вяра, сила, кураж, въпреки болестта – това за мен е мотивацията. Много често хората сме недоволни и сърдити за дребни неща от ежедневието. Когато започнах работа като медицинска сестра и се сблъсках с болката, болестите и тежките съдби на пациентите аз разбрах, че трябва да се наслаждавам на всеки миг от живота и да съм щастлива за всеки нов ден.“ , споделя Дияна Иванова.


ХОРАТА, НА КОИТО МОЖЕШ ДА СЕ ДОВЕРИШ

С добър и надежден екип
винаги си в добри ръце…
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

В случай на нужда от спешна медицинска помощ, моля, обадете се незабавно или елате в нашия център!

082 819911


Политика – лични данни


Телефон: 082 819911
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени ©

WebDesign by VVM DesignКомплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени© WebDesign by VVM Design