МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ, СТРАНИЦАТА СЕ ЗАРЕЖДА

+359 82 819 911; +359 82 834 339kocruse@abv.bg; info@kocruse.comгр. Русеул. Независимост 2
Д-р Албена Алкушева – Кочанова
Лицата на КОЦ – Русе

Д-р Албена Алкушева – Кочанова

Хирург към Отделението по онкологична хирургия


РЕШИТЕЛНА И ОТГОВОРНА


ПРОФЕСИОНАЛИСТ В РАБОТАТА СИ


Д-р Албена Алкушева – Кочанова е в КОЦ Русе от няколко години и бързо се доказа като незаменим специалист – хирург към Отделението по онкологична хирургия на Комплексния онкологичен център в Русе.

„Изборът за професия направих през детските си години. Нито за миг не съм се съмнявала в него, въпреки че бях многократно разубеждавана от асистенти и преподаватели в Медицинския университет, че хирургията е тежка професия за жена, но не се отказах. Семейството винаги ме е подкрепяло.“, споделя д-р Алкушева – Кочанова. Усмихната, спокойна и търпелива, тя вдъхва доверие и сигурност в пациентите, че ще бъдат преведени през болестта по възможно най-добрия начин.

Албена завършва АЕГ „Гео Милев“ в Русе, а след това Медицински Университет-Варна. След придобиване на специалност по хирургия в Медицински Университет-гр. София, продължава квалификацията си със специализации: при – Prof Hutan-Болница Ружинов – Братислава, Словакия- висцералната и лапароскопска хирургия -24 месеца; Prof Mamazza -St Michael’s Hospital-Торонто, Канада-лапароскопска хирургия-1 месец; Prof Boulos-The Middlesex Hospital-Лондон, Великобритания-колоректална хирургия-2месеца; Проф.Владов-ВМА-жлъчно-чернодробна хирургия-6 месеца. След завръщането си в Русе, д-р Алкушева работи в Многопрофилна болница Русе/сегашната Университетска болница Канев/-отделение Обща хирургия повече от 20 години, две години в болница Ружинов-отделение висцерална хирургия-Проф Хутян-Братислава-Словакия и през последните 6 години-в Онкохирургия –КОЦ- Русе.

„Работният ми ден в по-младите ми години минаваше напрегнато, със стрес и напрежение, тъй като много бързо се наложи да поема дежурства като старши хирург, но с времето и опита дойде удоволствието да работя и да се забавлявам. Сега се радвам на прилагането на уменията ми в помощ на Природата, която знае добре как да лекува, ако не й се пречи…… В момента работя в малък и опитен екип хирурзи, които сме надживeли комплексите си и сме възпитали в себе си принципи на професионализъм, уважение, толерантност и милосърдие. За това работния ми ден е спокоен и удовлетворителен.“, разказва д-р Албена Алкушева – Кочанова. И добавя, че трудни моменти е имало винаги: „Много трудни моменти има в нашата работа, не бих могла да конкретизирам един, но основно най-тежки са моментите, когато хирургът загуби пациент в битката с болестта и още повече трябва да съобщи на близките лоша вест. А най-хубавите моменти – когато виждаш, че един комплициран пациент, преживял тежка операция, напуска отделение възстановен и готов да продължи живота си. Хубав момент е и когато успешно си направил трудна операция за първи път.“

Понякога и лекарите се разболяват. Д-р Алкушева разказва за един такъв житейски момент, който се оказва незабравим за нея: „Преди три години се разболях и с 39 градуса се наложи да оперирам болен, след което самата аз се хоспитализирах и легнах в съседната стая, където беше настанен оперирания пациент. Вечерта, след вливането на антибиотиците и леко подобряване на състояние ми, реших да видя оперираният от мен пациент. Въпреки, че неговата операция беше твърде сериозна и голяма, първото нещо което пациентът ми каза: “Докторе, ти как си? Беше много болна като ме оперира? Добре ли си?“ Та това е най-милото, което помня от пациент“, спомня си лекарката.

Казва обаче, че е благодарна за семейството, което има и подкрепата, която винаги получава от своя съпруг. Ако трябва да се опише с три думи, д-р Алкушева казва: „Аз съм решителна, отговорна и емпатична“. И това си личи. Пациентите й я обичат и винаги я търсят за съвет. Извън тежкия работен график лекарката практикува йога, възможно най-често е сред природата, чете и изучава философска литература, пътува при всеки удобен случай. „Ако някога трябва да започна от начало, бих избрала отново този си жизнен Път и то с удоволствие!“, заявява д-р Албена Алкушева – Кочанова.


ХОРАТА, НА КОИТО МОЖЕШ ДА СЕ ДОВЕРИШ

С добър и надежден екип
винаги си в добри ръце…
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

В случай на нужда от спешна медицинска помощ, моля, обадете се незабавно или елате в нашия център!

082 819911


Политика – лични данни


Телефон: 082 819911
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени ©

WebDesign by VVM DesignКомплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени© WebDesign by VVM Design