МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ, СТРАНИЦАТА СЕ ЗАРЕЖДА

+359 82 819 911; kocruse@abv.bg; info@kocruse.comгр. Русеул. Независимост 2
Д-р Емил Парашкевов
Лицата на КОЦ – Русе

Д-р Емил Парашкевов

Ординатор Образна диагностика в КОЦ – Русе


ОТГОВОРЕН И ПЕРФЕКЦИОНИСТ


ПРОФЕСИОНАЛИСТ В РАБОТАТА СИ


Д-р Емил Парашкевов е от онези изключителни специалисти, които с един поглед умеят да видят общата картина на един проблем. Работохолик, непримирим към грозното, лъжата и безчестието, той бързо се налага като безспорен специалист в образната диагностика в Русе, и обичан колега. Неговият професионализъм надхвърля мащабите на едно болнично заведение. Налага му се да работи на няколко места, заради очевидната липса на експерти в здравната система на България.

СПЕЦИАЛИЗАЦИИ – СОФИЯ, ВАРНА, ЗАГРЕБ, ИСТАМБУЛ, БУДАПЕЩА, ВИЕНА

ЕЗИЦИ – АНГЛИЙСКИ, РУСКИ

ПРОФЕСИОНАЛНА ПРАКТИКА – РЕНТГЕНОЛОГ ОТ 1991 Г. МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ – РУСЕ ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА – МБАЛ –РУСЕ ОБЩА РЕНТГЕНОЛОГИЯ, КТ, УЗД, МРТ ОТ 2003-2015 – НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ОБРАЗНА ДИАГНОСТИКА – МБАЛ –РУСЕ/Канев/ 2015- ординатор Образна диагностика КОЦ – Русе, Болница Медика -Русе

Още от ученическата скамейка младежът знае, че ще се занимава с медицина. Без никой от семейството му да го насочва, той избира предизвикателствата на хуманната професия. След завършването на Английска езикова гимназия в Русе, Емил поема към Медицинския университет във Варна.

Бързо разбира, че е привлечен точно от образната диагностика, вероятно защото едно от хобитата му е дигиталната фотография. А те са взаимосвързани.

Междувременно започва е неговата страст към компютрите, музиката, животните и ….археологията. Да! Д-р Парашкевов живо се интересува от историята и произхода на живота на земята, което внася допълнителен колорит в ежедневието му.

След завършването на своето образование, младият лекар се завръща в родния Русе. Така от 1991г. до 2015г. работи в МБАЛ – Русе /сега УМБАЛ Канев/ в Отделение за Образна диагностика.

Днес е неделима част от екипа на КОЦ – Русе, а пациентите му имат 100% доверие, защото диагнозите му са прецизни.

Не е лесно да виждаш туморни образувания и да съумееш да кажеш голата и страшна истина на човека срещу теб. Д-р Парашкевов е научил много за болката и тъгата в този момент. Непримирим е в лечението и борбата с раковите заболявания, истински всеотдаен е, щом става дума за спасяването на човешки живот.

Не крие, че денят му е натоварен. „Започвам рано работа, в 7.30 часа съм в КОЦ-Русе. След това отивам УМБАЛ Медика, после доболнична практика- към Диагностичен център СкенДиагностик, договор с РЗОК и платени изследвания, след това home office online – разчет на снимки и скенери за други две болници. Всъщност май нямам почивка.“ , разказва лекарят.

Опитва се да балансира професионалния и личния живот. Категоричен е, че при добра организация, се получава. Но признава, че има моменти, в които се чувства особено претоварен и се пита докога ли всъщност ще издържи на това темпо.

„Работата за мен е постоянно предизвикателство. Тя ми носи се само удовлетворение, а и забавление. Не случайно когато се прибера у дома, аз не мога да стоя без да правя нищо. Включвам компютъра и чета за новостите в моята специалност, в медицината, гледам да повиша квалификацията си колкото се може повече. Това е от изключителна важност в нашата професия. Науката се развива и ние трябва да сме в крак с нейните крачки. Защото на следващия ден, от моите знания ще зависят човешки животи. Няма по-трудно в моята дейност от точната и правилна диагноза“, казва д-р Парашкевов.

Той сигурно знае, че е отговорен човек, перфекционист, прекалено отдаден на професията дори. За близките му и семейството му е трудно да следват ритъма на неговото ежедневие, но винаги го подкрепят и адмирират работата му. И той им е благодарен. Защото всички усилия и жертви придобиват смисъл след думата „Благодаря“, казана от пациент на д-р Емил Парашкевов.


ХОРАТА, НА КОИТО МОЖЕШ ДА СЕ ДОВЕРИШ

С добър и надежден екип
винаги си в добри ръце…
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

В случай на нужда от спешна медицинска помощ, моля, обадете се незабавно или елате в нашия център!

082 819911


Политика – лични данни


Телефон: 082 819911
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени ©

WebDesign by VVM DesignКомплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени© WebDesign by VVM Design