МОЛЯ ИЗЧАКАЙТЕ, СТРАНИЦАТА СЕ ЗАРЕЖДА

+359 82 819 911; kocruse@abv.bg; info@kocruse.comгр. Русеул. Независимост 2
Лина Васкова
Лицата на КОЦ – Русе

Лина Васкова

Финансов контрольор в КОЦ – Русе


ЕМОЦИЯ И УСМИВКА


ПЕРФЕКЦИОНИСТ


„Животът и хората не са ни даденост – добре е да си го повтаряме!“

Не само в частния сектор, но и в болницата понякога се налага един човек да заема две длъжности. Безспорно това е голяма отговорност и истинско напрежение, но Лина Васкова се справя отлично. Тя е секретар и финансов контрольор в КОЦ Русе от доста години и няма пациент или колега, който да не я познава. Наричат я още „дясната ръка“ на управителя. Тя с лекота може да изпълнява по няколко задачи едновременно. Обяснява това с житейския път, който е калил характера ѝ:

„Работила съм в доста различни сфери и от работата си научих много. Но първото, което научих е дисциплина. Винаги съм била организиран и дисциплиниран човек, това ми помагаше да успявам да работя на две, три места едновременно. От различните сфери, в които съм работила надграждах себе си не само професионално, но и като човек. Аз съм човек на отношението и това, че имах достъп до много хора в ежедневието си ме изгради най-вече като личност. От всеки човек, които срещам вземам най-хубавото и се уча.“, разказва Лина Васкова.

Тя идва в Русе едва 18-годишна от красивия родопски град Златоград. Завършва „Индустриален мениджмънт и маркетинг“ в РУ „Ангел Кънчев“.

„Първата си работа започнах още на 18 години бях секретар в една частна фирма за производство на ядки, след това отново в частна фирма за производство на хранителни продукти отново като секретар за четири месеца. На 21 години имах собствен бизнес, имах два магазина и сама си водех счетоводната дейност. След това започнах работа в една земеделска фирма, като в свободното си време отново се занимавах със счетоводство на малки фирми. Там работих около 3 години. После тотално смених сферата и започнах работа като кредитен консултант в „Моите пари“, където работих близо 5 години. Там се чувствах много щастлива с екипа, с които работих. Бяхме изключително млад и енергичен тийм и освен, че много работихме, умеехме и да се забавляваме. С всичките си колеги останахме и до днес добри приятели. През 2010 година започнах работа в най-големия сайт за групово пазаруване Grabo.bg . Няколко месеца след това дойде предложението от д-р Кожухаров да работя и в онкодиспансера и така до ден днешен съвместявам двете дейности, вече 11 години.“

Денят на Лина Васкова е изключително натоварен, защото през нея буквално минава всяко пациентско досие и всяко искане за даден консуматив от различните кабинети.

„Аз ставам рано сутрин, така имам време да свърша доста неща през деня. Не съм от хората, които обичат да спят много. Сутрин ставам към 6 часа, защото започвам работа в онко центъра в 7.30 часа до 14.30 . След това започвам да се занимавам с ангажиментите към в Грабо до към 18 – 19 часа, зависи от натовареността. Работата в Грабо няма работно време или ден, в който да почиваш. Винаги има какво да се прави и това даже ми харесва. След това спорт и най-хубавата част от деня – вечерите прекарвам със сина си или излизам с приятели“, споделя с усмивка Лина и добавя, че понякога работата й взема превес над семейството.

„Винаги съм работила едновременно поне на две места, амбицията да надграждам себе си интелектуално и емоционално е била водеща и ми е помагала многото ангажименти в професионален план да не ми тежат, а напротив. Това ме кара да се чувствам много жива и полезна. Но не загърбвам и личния си живот. По принцип, синът ми винаги е бил приоритет номер 1. Добре организираният човек има време за всичко.“, категорична е тя.

Естествено е, че да работиш с онкоболни хора е деликатна и тънка работа. Лина казва, че всеки ден е труден и си е изпитание за характера, защото самата обстановка е тежка, особено ако си съпричастен с болката и тъгата на другия.

„Имам два много тежки момента – с едно малко дете и с една млада пациентка, които никога няма да забравя /големи трагедии/. Бях толкова разстроена, че бях на прага да напусна болницата, защото душата ми не можеше да издържи на толкова болка, но не ми се разказва за тях.
Може би хората трябва един път месечно да минават през болницата и гробищата, за да си дават сметка, че са щастливи само от факта, че те и близките им са здрави.
Не мога да кажа, че има само лоши моменти, имам и хубави – аз умея да се радвам на малките неща, затова имам и много хубави моменти.
Тръгвам сутрин и си мисля – отново на бойното поле. Фактът, че всеки ден мога да помогна на някой, ми дава сили да остана тук и да работя.“

Лина Васкова знае, че усмивката е важна за всеки човек. Тя самата е винаги лъчезарна, въпреки спецификата на нейната дейност. На вратата на кабинета си е сложила бележка с молба всеки да влиза с усмивка. И се получава.

„Първото, на което трябва да се научим е да бъдем човечни. То и без това живота е достатъчно труден на всеки.
Получавала съм много благодарности и много подаръци.
Това всъщност ме държи изправена и силно вярваща в себе си, че се движа в правилна посока като човек, защото всеки ден чувам много мили думи и благодарности. Опитвам се да бъда максимално полезна на колегите си.“ , обяснява Лина. И признава, че работата в Комплексния онкологичен център в Русе буквало променя цялата ѝ ценностна система:

„Работата ми тук ме приземи. Показа ми всъщност, че животът и хората не са ни даденост. Стъпих здраво на земята. Станах още по земна и човечна. Започнах да се радвам на много дребни и прости неща. Започнах да обичам истински всеки мои ден. Да обичам истински, когато обичам. Да бъда себе си. Да си подарявам повече време с родителите ми и близките ми. Да критикувам по малко хората около мен.“

По пътя на медицината тръгва и нейното пораснало момче. Синът ѝ е студент във Варна. А Лина вече му е обяснила, че това е най-трудната професия:
„Това наистина е призвание. Възхищавам се на тези хора, защото всеки ден виждам как се борят и колко им коства. Това е далеч от очите на пациентите и те не осъзнават колко много прави и дава от себе си един медицински специалист – било то лекар или медицинска сестра. Истината е такава, че много от усилията на моите колеги медицински специалисти остават скрити за пациентите.“

За Лина Васкова има три точни думи – перфекционист, емоция, усмивка. Ако някога все пак ѝ остане време, тя отново е в нечия услуга – този път на приятелките си, защото обича да им прави красиви маникюри.
Перфектната си фигура Лина поддържа с крос фит. А пътуванията в България и по света я зареждат с богатството на истинския пътешественик – красиви спомени и вълнуващи срещи.


ХОРАТА, НА КОИТО МОЖЕШ ДА СЕ ДОВЕРИШ

С добър и надежден екип
винаги си в добри ръце…
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД

В случай на нужда от спешна медицинска помощ, моля, обадете се незабавно или елате в нашия център!

082 819911


Политика – лични данни


Телефон: 082 819911
Комплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени ©

WebDesign by VVM DesignКомплексен Онкологичен Център Русе ЕООД | 2020 Всички права запазени© WebDesign by VVM Design